За Марината

Яхтено пристанище Марина Диневи е съвременен яхтен център, в близост до слънчевия Черноморски град Свети Влас. Марината е сертифицирана да предоставя пристанищни услуги от 28 Декември 2006 година, а церемонията по официалното и откриване се проведе на 16 Юни 2007.

Уникалното съчетание на планина и море осигурява на района мек климат, чист въздух и повече от 260 слънчеви дни през годината. Заобиколена от първокласни плажове, ресторанти и оживени нощни клубове, Марина Диневи е предпочитана дестинация за любителите на морето през лятото.

Местоположение

Марина Диневи се намира на Българското Черноморско крайбрежие, в северната част на Несебърския залив. Изградено непосредствено под южните склонове на Стара планина, пристнището е естествено защитено от преобладаващите северни ветрове. Само на 10 километра от марината се намира древния град Несебър – обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, а областния център Бургас е на 40 километра.

Как да стигнем до марината

По море
Ако идвате от Юг, марината е на 110 морски мили на север от Босфора и на 32 морски мили от най – южното входно пристанище за България порт Царево. Ако идвате от Север марината е на 80 морски мили от северната морска граница на България и на 54 морски мили от най – северното входно пристанище на страната порт Балчик. Разбира се граничен котрол може да направите и в двете най – големи пристанища в България, съответно Варна на 36 морски мили в северна посока и Бургас на 20 морски мили южно от марината.
По суша
Ако пътувате с автомобил от Бургас следвайте път Е87 в посока Варна в продължение на 35 километра, преди прохода през Стара планина завийте надясно в посока Свети Влас и следвайте указателните табели в продължение на още 5 километра до марината. Аналогично ако пътувате от Варна следвайте път Е87 в посока Бургас в продължение на 75 километра и след прохда през Стара планина завийте наляво към Свети Влас. В случай, че не разполагате с автомобил, можете да наемете такъв или да използвате автобусен транспорт. От Свети Влас има редовни градски автобуси до централната автогара в Слънчев бряг, която поддържа автобусни линии до различни градове на страната. Ако Вашата дестинация не сред тях, ще трябва да пътувате до Бургас или Варна в зависимост от случая, където може да ползвате освен автобусен и железопътен транспорт.
По въздух
Най – близкото международното летище се намира на 30 километра от марината в квартал Сарафово край Бургас. Летище Варна е на 102 километра от марината и също поддържа редица вътрешни и международни линии. Марина Диневи разполага с лицензирана хеликоптерна площадка и е достъпно по въздуха за хеликоптери с излетна маса под 2000 кг.

Характеристика

Марина Диневи е изградена като самостоятелно пристанище с акватория от 45 000 кв. м. и прилежаща територия от 23 000 кв. м. Три основни кея и пет плаващи понтона с обща дължина на кейовия фронт от 1 330 метра осигуряват на марината 300 кейови места за яхти с дължина от 5,00 до 31,00 метра.

Схема на кейовите места
Схема на кейовите места

вижте още:

вижте още: